Evenementen

Komende groepsworkshops & andere evenementen

Groepsworkshops Adem, Focus & Koude training

De eerstvolgende workshop is op 24 november as. bij Rumah Yoga in Amsterdam Noord. Meld je snel aan!

Pijlers

Wat houdt de methode in en waar is de workshop uit opgebouwd?

Drie pijlers vormen de basis van deze methode: Ademhalingsoefeningen (ook i.c.m. lichamelijke oefeningen), Mindset / Focus
 & Koude training. Al deze onderdelen zullen we beoefenen op deze vooral praktische middag. Uiteraard geven we enige achtergrondinformatie, maar het gaat met name om de beoefening en de ervaring. De workshop wordt afgesloten met de mogelijkheid tot het nemen van een ijsbad!

Voordelen

Het beoefenen van de methode kent vele positieve effecten. Je krijgt bijvoorbeeld meer energie, kunt beter met stress omgaan, sterker immuunsysteem, verbeterde sportprestaties en je concentratie verscherpt.

Het mooie is, dat het niet bij een eenmalige ervaring blijft. Wanneer je zelf aan de slag gaat met de opgedane kennis en oefeningen, zal je de positieve effecten op je dagelijks leven ervaren.

Onderzoek

Uitslagen van de Cool Challenge, waarbij de effecten van koud afdouchen werden onderzocht, gaven o.a. aan dat er 29% minder ziekteverzuim was onder de deelnemers!

In samenwerking met o.a. het Radboud Ziekenhuis zijn de effecten van deze methode wetenschappelijk onderzocht. Daarbij is onder meer aangetoond dat we ons autonome zenuwstelsel en ons immuunsysteem kunnen beïnvloeden. Dit werd voorheen door de Westers medische wetenschap voor onmogelijk gehouden. We kunnen hier dan ook spreken van een baanbrekend resultaat. In het Oosten daarentegen zijn deze gegevens reeds lang verankerd in hun tradities. Er bestaat daar geen strikte scheiding tussen lichaam en geest.

Voor iedereen

Deze workshop is voor iedereen geschikt en toepasbaar op het gebied van Body, Mind & Spirit.
 Heldere instructies en veiligheid* staan voorop, maar daarnaast is het vooral ook leuk!

Oefening baart kunst. De tweede en daaropvolgende keren in een ijsbad, gaat de meesten gemakkelijker af. Zeker als je thuis de methode bent blijven beoefenen. Of misschien vind je het gewoon fijn om je kennis nog even op te frissen? Wij bieden oud-deelnemers van de basis workshop adem, focus en koude, bij herhaling van deze basis workshop, deelname tegen sterk gereduceerd tarief aan. Kijk bij het evenement voor het speciale tarief voor oud-deelnemers.

Begeleiding

De persoonlijke begeleiding wordt gegeven door Ronald Aartsen & Myung Sanstra, die beiden succesvol het instructeursjaar 2014 met Wim Hof hebben afgerond. Na het instructeursjaar zijn ze onveranderd enthousiast door blijven oefenen en hebben meerdere trainingen in deze methode door het hele land gegeven.

* Beoefen deze technieken nooit alleen in of nabij water!