Corona

Lieve mensen, 

Al geruime tijd wil ik mijn social media stilte doorbreken, maar had niet verwacht dat ik dit zou doen met een bericht i.v.m. Corona. 

Helaas heeft het Coronavirus in rap tempo verregaande gevolgen voor de samenleving veroorzaakt, die de meesten van ons niet hadden voorzien. Hierover zal ik niet uitweiden, want deze informatie is al breed verspreid. 

Wat voor jullie als mijn (toekomstige) cliënten belangrijk is om te weten, is dat ik jullie gezondheid en welzijn vooropstel. Hygiënisch werken is daarom altijd een voorwaarde binnen mijn praktijk. Ter voorkoming van de verspreiding van het Coronavirus heb ik de hygiëneregels in de praktijk aangescherpt in lijn met de richtlijnen van het RIVM. 

De afgelopen dagen kenmerkten zich door onzekerheid voor velen. Wanneer nog wel/niet de straat op gaan. Heb ik wellicht een neusverkoudheid? Sta ik ver genoeg bij iemand vandaan? “Opeens” moest ook alle horeca dicht… Allemaal vragen waar je normaal gesproken niet eens bij stil staat, maar die nu opeens van groot belang zijn geworden. De hoofdvraag blijft natuurlijk hoe je zelf zo verantwoord mogelijk kunt handelen, zonder daarbij een risico voor jezelf en anderen te vormen. Maar wat nu als daar even niet een pasklaar antwoord voor is?

Persoonlijk voelde ik ook de twijfel over het eventueel tijdelijk sluiten van mijn praktijk. Er zijn vele redenen waarom mijn behandelingen voort te zetten. Het ontvangen van een Thaise massage draagt bij aan een gezond lichaam en geest, ondersteunt je immuunsysteem en je zelfhelend vermogen. De eventuele risico’s in mijn praktijk kan ik minimaliseren. Onder andere doordat ik altijd 1-op-1 werk. De yogalessen bij Rumah Yoga, waarin mijn praktijk zich bevindt, zijn tot nader bericht tot 6 april afgelast, dus je komt niet in aanraking met groepen mensen. Uiteraard houd ik ook mijn persoonlijke gezondheid scherp in de gaten. 

Toch heb ik vandaag de moeilijke beslissing genomen om in ieder geval t/m 31 maart met behandelen te stoppen. Deze keuze heb ik gemaakt, omdat ik merkte dat veel mensen twijfelden of het ontvangen van een massage een goede keuze zou zijn. Ook omdat ik af en toe afzeggingen kreeg van mensen die hun afspraak liever een paar weken verder in de tijd wilden verzetten. Duidelijke tekens dat onrust volop leeft. Na de toespraak van Rutte vanavond, verwacht ik dat deze onrust nog niet zal afnemen.

Mochten de richtlijnen van het RIVM veranderen, dan kan het zijn, dat ik ook mijn beslissing zal herzien. Hierover zal ik jullie dan opnieuw informeren. 

Met mijn besluit hoop ik wat meer rust te creëren, zodat mensen zich net wat minder zorgen hoeven te maken in deze onzekere periode. Er van uit gaande, dat er op korte termijn extra informatie van het RIVM beschikbaar komt, waardoor we meer duidelijkheid hebben hoe de verspreiding van het Coronavirus te voorkomen. Persoonlijk vond ik het ook lastig om tot een goede beslissing hierover te komen. Met deze twee weken geef ik mezelf ook even de ruimte voor bezinning. 

Misschien is bezinning de essentie van dit hele verhaal. Hoe vaak komt het voor dat mensen (min of meer gedwongen) hun werkzaamheden neerleggen, niet meer naar de horeca kunnen gaan voor vertier, meer thuisblijven met het hele gezin tezamen of dat mensen meer zorgen voor elkaar. Dat wij als mensen de schouders samen ergens onder moeten zetten, en  niet alleen in ons eigen land, maar ook ver buiten onze grenzen, die een paar eeuwen geleden zijn bepaald. Best vreemd eigenlijk dat we daar een Coronavirus voor ‘nodig hadden.’ 

Ik wens iedereen veel gezondheid, liefde en bezinning toe. 

Vorige
Vorige

Spring in the Air!

Volgende
Volgende

GESLAAGD!!!