Over mij

Oost & West

Reizen

‘Made in Korea’ en een oer-Hollandse opvoeding. Reële feiten en tegelijkertijd mooi symbolisch voor mijn pad. Als baby ben ik vanuit Zuid-Korea geadopteerd en in een liefdevol Nederlands gezin opgegroeid. De West-Europese cultuur is me met de paplepel ingegoten, maar gaandeweg voelde ik ook steeds meer aansluiting met de Aziatische mystiek en haar eeuwen oude gedachtegoed.

Mijn pad heeft me langs vele plekken op deze wereld geleid. Het reizen zit me in het bloed. Overal voel ik me thuis. De eerste stap was gezet toen ik op mijn 19e op een internationaal varend cruiseschip ging werken. Dit betekende keihard werken, 7 dagen per week en een piepkleine slaapkamer delen. Maar, ook samenwerken met zo’n 40 verschillende nationaliteiten. En, ik reisde! Fantastisch om nieuwe plekken, natuur en culturen te ontdekken! Deze passie is gebleven. Vele reizen, kort en lang, zijn daarna gevolgd en zullen nog volgen. Voor plezier, maar zeker ook als bijdrage aan mijn persoonlijke groei en inspiratie.

Thailand

Geen land of cultuur waar ik niet voor opensta, maar Thailand blijft toch wel één van mijn favorieten. De mensen, de natuur, het eten en haar tradities, voel ik me erg bij thuis. Massage is onmiskenbaar verweven in haar tradities. Vanaf de 1e keer dat ik een Thaise massage ontving was ik meteen verliefd. De strekkingen, dynamiek en pittige aanpak, ik vond het heerlijk om te ervaren. Vanuit de wens om zelf te leren masseren heb ik diverse cursussen gevolgd en ben enthousiast aan het masseren geslagen. Mijn passie voor Thaise massage laat ik je graag op deze wijze ervaren.

Puur natuur

‘Mijn lichaam is mijn tempel.’ Dit uit zich in mijn voeding, mijn trainingswijze, en hoe ik me verzorg. Ook sluimerende kwalen probeer ik zo natuurlijk mogelijk op te lossen. Alles uit, of dichtbij de natuur. Eenvoudig. Puur.

‘Je bent wat je eet’ is ‘een waarheid als een koe.’ Misschien zouden we ook wel kunnen zeggen ‘je smeert wat je eet,’ want zou jij je je huidverzorging willen eten? Vaak eten en smeren we ongemerkt zo veel rotzooi, wat een directe uitwerking heeft op ons systeem. Om over de farmaceutische industrie nog maar te zwijgen. Bewust met onze lichamen omgaan. Bewust met de natuur omgaan. Gewoon lief zijn voor alles wat leeft.

Qi

‘Vitale energie of levenskracht,’ noemde ik al even op de voorpagina. Qi, is van cruciaal belang voor elk levend wezen. Stroomt Qi goed, dan zit je lekker in je vel! Daarom heb ik Qi in mijn bedrijfsnaam opgenomen. QualiQi is een samenvoeging van Quality en Qi. Ik heb de wens dat ik iedereen die ik behandel, kan meehelpen naar een optimale kwaliteit van Qi.

Energie heb ik altijd goed kunnen voelen. Mijn Reiki inwijding in 2002 vormde de start om te oefenen in het voelen en sturen van energie. De intrede van EFT, ademoefeningen, koude en massage op mijn pad hebben hieraan positieve impulsen gegeven. Hierdoor leerde ik steeds beter voelen. Om dit verder te ontwikkelen beoefen ik regelmatig Qigong en meditatie. Ik merk dat zij, naast persoonlijk, ook verdieping geven aan mijn massages en trainingen. Het is een verrijking van mijn pad.

Mijn KrachtPad

Wat ik doe en waarmee ik bezig ben, daar heb ik oprecht plezier in. En zoals voor iedereen geldt, als je lekker in je vel zit, dan straal je dit uit! Je innerlijk is lastig te verbergen. Ben ik altijd vrolijk en in de flow? Dat antwoord kun je waarschijnlijk zelf wel bedenken… Het leven heeft me in ieder geval genoeg avontuur en uitdaging gegeven. Deze ben ik nooit uit de weg gegaan en zal die in de toekomst ook niet schuwen. Ik voel me dankbaar voor alles wat ik op mijn pad ben tegen gekomen. Dit heeft me gebracht waar ik nu ben. Ook de start van QualiQi. Ik heb er zin in!